Trucks

Aynı kamyon ile farklı dünyalar

Volvo FH, 1993'ten bu yana dünya genelinde birçok işletmeye hizmet vermeye devam ediyor. Svalbard'ın kuzey buzlarından Suudi Arabistan'ın sıcak çöllerine kadar taşımacılık sektöründe çalışan tüm şirketlerin ihtiyaçlarını karşılayan muazzam bir kamyon.
Çöl ve buz manzarasına karşı Volvo FH
Volvo FH, hangi zor iklimle karşılaşırsa karşılaşsın işini sonuna kadar yapan mükemmel bir kamyondur.

"İyisiyle kötüsüyle Volvo ile yaşıyorum!" Bu kelimeler keyifli bir kahkahayla Vebostad Transport AS şirketinin Müdürü Knut Vebostad'ın ağzından dökülüyor. Sahip olduğu altı Volvo FH kamyona fazlasıyla önem veriyor. Bir sürücüyken iş kurmaya karar verdiğinde onun için seçim yapmanın kolay olduğunun altını çizerek "Başından beri seçimim Volvo'ydu" diyor.

Knut Vebostad, taşımacılık hikayesine Norveç'in kuzeyinde, Borkenes'te başladı. "Bu bölgede büyüdüğünde insan, yolların buzlu ya da virajlı olduğunu düşünmüyor. Sadece gerektiği zaman kar zincirlerini takmayı öğreniyorsunuz. Açıkçası Oslo civarında otoyolda ilk kez kamyon sürüyor olduğum zamanlarda daha çok korkuyordum" diye ekliyor.

Knut Vebostad tam bir Volvo Trucks tutkunu.

Vebostad Transport, asfalt ve çakıl taşımacılığında uzman bir şirkettir. Bu türden işler Volvo FH'ı ciddi anlamda teste tabi tutan oldukça ağır yükler barındırır. Ancak kamyonun özellikleri bunların üstesinden geliyor. Knut Vebostad, "Tandem Aks Kaldırma, inşaat taşımacılığı için çalışan bizler için olmazsa olmaz bir özellik. Kamyonun yükü yokken yakıttan %10-12 tasarruf edebiliyoruz. Ayrıca lastik aşınması da azalıyor," şeklinde açıklıyor. Ayrıca, I-Shift Crawler Gear da sabit bir düşük hız tercih edildiğinde daha fazla güç ve performans sunuyor. Knut Vebostad, "Bir de elbette Volvo Dinamik Direksiyon Sistemi var. Bu gerçekten eşsiz bir şey. Yepyeni bir his gibi" diyor.

Norveç yolları yeterince zorlu bir yolculuk değilmiş gibi, Vebostad Transport bir de dünyanın en kuzeyindeki ıssız bir yer olan Svalbard'da çalışıyor. Yaz boyunca Vebostad, Kuzey Buz Denizi'ndeki takım adalarında yol inşaatı taşımacılığı için bir Volvo FH ile çalışmış. Knut Vebostad, "Kamyonu bir kargo gemisine koyduk. Ardından birkaç gün sonra biz de uçakla gittik," diyor, "Bu bir 2013 Volvo FH 540. Biz ona "çelik traktörümüz" diyoruz. Kendisi şirketimize aldığımız ilk kamyondur."

Suudi Arabistan çöllerinin sıcak iklimi, bu iklim koşullarının tam tersidir. Ancak Volvo FH burada da işlerin üstesinden geliyor. Cidde'deki Sharbatly Fruit, 60 yıldan fazla bir zamandır bölgede taze meyve ve sebze satıyor. Şirket, tüm taşıma süresi boyunca ürünleri soğutulmuş şekilde tutmak üzere sıkı bir lojistik zincirini oluşturuyor.

Sharbatly Fruit'un Genel Müdür Yardımcısı Hashim M. Sharbatly, "Aslında, meyveler hiçbir aşamada Suudi Arabistan'ın sıcak iklimiyle buluşmuyor. Tabii ki yalnızca pazara dağıtıldığı zamanlar hariç," diye açıklıyor.

Volvo FH, kamyonun performansını test eden kum fırtınaları ve 50 Santigrat derecelere ulaşan sıcaklıklarıyla büyük çölü geçmek zorunda.

Şirket, bu kırılmaz lojistik zincirini başarıyla tamamlamak için kamyonlarına güvenmek zorunda. Cidde'den Dammam'a yapılan taşıma işi için Volvo FH'ın büyük çölden geçerek tüm krallığı aşması gerekiyor. Sürücü Reynaldo Garcia, "Gidiş geliş 2.800 km'den fazla," diye belirtiyor.

Çöller, kamyonun performansını test eden kum fırtınaları ve 50 Santigrat derecelere ulaşan sıcaklıklarıyla oldukça acımasız olabiliyor. Ancak Volvo FH ayakta durmaya devam ediyor. Sharbatly'nin Servis Müdürü Daanie Zeyman, “Parçaları değişmeden bir milyon kilometre yapan kamyonlarımız var. Buna debriyaj ve frenler de dahil. Dolayısıyla ürün kalitesi anlamında oldukça mutluyuz," diye açıklıyor.

Volvo FH'ın dünya genelindeki işlerin üstesinden gelme kabiliyeti ne kadar önemliyse, kullanıcıların kamyonlarını severek kullanması da o kadar önemlidir.

Knut Vebostad "Kamyonlar daima daha iyi hale gelebilir. Ancak şüphem yok ki Volvo FH en iyisi. En iyi kamyonu sürüyoruz!” diyor.

Reynaldo Garcia ise “Rahat. Çok hızlı ve çok güçlü. Dünyanın en mükemmel kamyonu olduğunu söyleyebilirim," diye açıklıyor.

Related News