Trucks

Taşımacılık sektörünün tüm potansiyeli henüz keşfedilmedi.

Otomasyon, bağlantı ve elektromobiliteyi birleştirmek, sektörün karşılaştığı birçok zorluğun üstesinden gelebilmek için yepyeni fırsatları da beraberinde getirir. Volvo Trucks, Vera'yı geliştirirken bu üç teknoloji alanının güçlü yönlerini kullanmıştır.
Mikael Karlsson, Otonom Araç Çözümleri Başkan Yardımcısı, Volvo Trucks

"Otonom Araç Çözümleri Başkan Yardımcısı Mikael Karlsson, "Küresel olarak türketimde ve E-ticarette bir patlama görüyoruz, üstelik yavaşlama belirtisi de göstermiyor" diyor. "Sektörün, taşımacılık konusundaki artan talepleri verimli ve sürdürülebilir bir şekilde karşılayabilmek için yeni yollar bulması gerekiyor. Bu nedenle, günümüzün araçlarına önemli bir tamamlayıcı niteliğinde olan yeni çözümler geliştirilmelidir."

Vera,  limanlar, fabrikalar ve devasa lojistik merkezleri gibi alanlarda büyük hacimli yükler ile düzenli ve tekrarlanan, kısa mesafeli nakliye işleriniz için tasarlanmıştır. Bu da Volvo marka kamyonların sadece bir kamyon olmakla kalmayıp, aynı zamanda yükleri bir merkezden diğerine sorunsuz bir şekilde taşıyan bir iş ortağınız olduğu anlamına da gelir.

Çözüm otomatik olduğu için, tam zamanında yapılan teslimatlar ile sürekli bir iş akışı oluşturmanıza yardımcı olarak, kesintisiz 24 saat operasyonlarınızı gerçekleştirmenizi sağlar. Elektrikli güç aktarma organları ile daha sessiz, yakıt tüketimi ve egzoz emisyonları daha düşük operasyonlar elde edebilirsiniz.

Mikael Karlsson, "Sistemimiz bugün birçok sektörün zaten uyguladığı gelişmiş lojistik çözümlerin bir uzantısı olarak görülebilir" diye açıklıyor. "Standart konteynerları ve römorkları, yani aynı altyapıyı kullanıyor. Bu ayrıntı, küresel lojistik sisteminin bir gecede değişemeyeceği gerçeği ile bağlantılıdır."

Vera, belirli bir uygulama türü için tasarlanmıştır, ancak gelecekte ortaya çıkabilecek diğer uygulama türlerine göre geliştirilebilme potansiyeline de sahiptir. Zorluk, her uygulamanın benzersiz olması ve benzersiz bir çözüm gerektirmesidir, bu nedenle müşterilerle işbirliği yapmak, gelişimin önemli bir parçası olacaktır.

Mikael Karlsson, "Her yerde çalışacak ve herkese hitap edecek tek bir çözüm olabileceğini düşünmüyoruz." diye ekliyor. "Uygulamaya ve müşteri ihtiyaçlarına göre farklılık gösterecektir. Sadece yakın bir şekilde birlikte çalışarak, bu yeni gelişen teknolojilerin tüm faydalarından yararlanacak özelleştirilmiş bir çözüm tasarlayabiliriz ve Vera, Volvo Trucks'ın bu yolculuğu üstlenmeye hazır olduğunu gösteriyor. Taşımacılık sektörünün tüm potansiyeli henüz keşfedilmemiştir."

İlgili Makaleler