Trucks

Vera'nın tasarım detayları açıklandı: Harika görünüyor!

Sürücü kabininin olmaması muhtemelen Vera’nın en önemli tasarım özelliklerinden biridir. Bununla birlikte, daha ayrıntılı bir inceleme sonunda dikkatlice düşünülmüş ve planlanmış çok sayıda küçük ve dış kabuğun altına gizlenmiş özelliği olduğunun da altını çizmek gerekir.
Üç tasarım özelliği

Iron Mark
Klasik Iron Mark logosu net bir arka ışıkla vurgulanmış. Logo, en önemli teknik parçaların yakınına konumlandırılarak Volvo Trucks otonom araçlarının, limanlar ve devasa lojistik merkezleri gibi alanlarda gerçekleştirilecek taşımacılık operasyonları ve gelecekteki lojistik sistemlerin geliştirilmesi için önemli bir rol üstleneceği vurgulanmak istenmiştir.

Gövde
Aracın gövdesi, işlevselliği vurgulamak amacıyla tasarlanmıştır. Grafikler ön taraftaki aracın beyninden başlayarak üst kısımdaki omurgaya kadar devam eder. Böylece, dış kabuğun içindeki elektrifikasyon ve otonom teknoloji vurgulanmak istenmiştir. İşlevlerine uygun olarak, LED ışıklar ve 30'un üzerindeki farklı sensör ise aracın net tasarımına uyum sağlayacak şekilde konumlandırılmıştır. Zıt renkler, aracın farklı özelliklerini vurgulamak üzere seçilmiştir. Koyu renkli alanlar aracın teknik yönlerini öne çıkarırken, açık renkli kısımlarda aracın erişilebilir bir teknoloji olduğu vurgulanmak istenmiş ve böylece araca daha canayakın bir ifade kazandırılmıştır.

Tekerlekler
Jant ve lastik kombinasyonu, görsel olarak jant üzerinde daha geniş bir alan yaratır. Lastikler bir bütün olarak aracı tamamlarken, aynı zamanda aracın omuzlarını güçlendiren bir görüntü ortaya çıkarır. Jantın ortasındaki turuncu renk, jantın üzerindeki desenle birleştiğinde, tekerleklerde çok daha dikkat çekici bir görüntü elde edilmiştir. Desenler, Vera'daki yüksek teknolojik donanımı vurgulayacak şekilde tasarlanmıştır. Tasarım ekibi burada bakır telli bir bobinden esinlenmiştir.

 

Aydınlatmalar
V şekilli farlar, Volvo Trucks'ın özgün tasarımını belirgin hale getirirken, aynı zamanda hoş bir ışık yayar. Arka tarafta, benzer çizgilerle kırmızı aydınlatmalar kullanılmış ve yakınına konumlandırılan küçük gri ve siyah detaylarla farklılık hissi yakalanmak istenmiştir. Yan taraflarda bulunan ve Volvo logosundan başlayan düz beyaz aydınlatmalı bir çizgi bataryayı ve kablosuz bağlantıyı simgeler. Her detayın ayrı ayrı ve kendine özgü bir amacı varken, birbirine mükemmel şekilde uyum sağlayan bir bütünü oluşturduğu da açıktır.

Beşinci Teker
Vera'nın üst kısmından geçen siyah renkli bölümde, otonom araç teknolojisi beşinci teker pleyti ile birleştirilmiştir. Pleytin yüzeyi, hem kapasitesinin hem de aşınma direncinin yüksek olduğunu gösteren mat bir kaplama ile detaylandırılmıştır.

Renkler
Vera'nın renkleri, aracın bir yandan modern, şehirli ve arkadaş canlısı görünürken, diğer yandan ileri teknoloji bir araç olduğunu vurgulamak için seçilmiştir. Temiz ve sade gümüş renkli gövde, aracın daha hafif görünmesini sağlamıştır. Mat ve parlak olan siyah alanlar teknik ve teknolojik donanımı öne çıkarmak için seçilmiştir. Ön taraftaki koyu renkli alanda belli belirsiz kullanılan kırmızı ton, aracın beynindeki ileri teknolojiyi vurgularken, aynı zamanda aracın uzak mesafelerden daha kolay fark edilmesini de sağlamıştır. Ayrıca otonom teknolojiyi vurgulamak ve diğer Volvo Trucks ürünlerinden ayrılması için detaylarda, modern ve turuncu gibi sıcak bir renk kullanılmıştır.

İLGİLİ MAKALELER