Trucks

Sistem nasıl çalışıyor?

Vera, taşımacılık ve lojistik operasyonlarında optimum iş akış sağlamak için üç büyük teknolojinin -otomasyon, bağlantı ve elektromobilite- faydalarını birleştiriyor.
Sistem nasıl çalışıyor?

Operasyon, otonom sürüş için kapsamlı sistemler ile donatılmış otonom elektrikli araçlar tarafından yürütülür. Araçların mevcut konumlarını santimetresine kadar bulmak, yolu kullanan diğer araçlar ile ilişkisini analiz etmek ve olan bitene net bir şekilde cevap vermek için tasarlandı. Her araç maksimum güvenliği sağlamak için düşük hızda çalışır.

Araçlar tamamen elektrikli olduğundan, gürültü seviyeleri düşüktür. Güç aktarım sistemi ve akü paketi, Volvo Trucks'ın elektrikli kamyonlarında kullanılanlarla aynı tiptedir.

Her araç bir kontrol merkezine bağlanır. Nakliye kontrol merkezi sürekli olarak operasyonun ilerleyişini izler ve her bir aracın konumunu, akünün şarj durumunu, yük içeriğini, servis gereksinimlerini ve bir dizi diğer parametreyi doğru bir şekilde izler.

Gereksiz beklemeleri önlemek ve teslimat hassasiyetini artırmak için, kontrol merkezinden operasyonların hızı ve seyri ayarlanmıştır. Böylelikle, stok fazlalıklarını en aza indirmek ve kullanılabilirliği artırmak mümkün olacaktır. Aynı rota üzerinde çalışan araçlar, optimum iş akışı sağlamak için işbirliği içindedir.

İlgili Makaleler