Trucks

Vera hakkında bilmek isteyeceğiniz 9 şey

Vera taşımacılık sektörünü nasıl etkileyecek? Güvenli mi? Teknoloji güvenilir mi? Volvo Trucks Otonom Araç Çözümleri Başkan Yardımcısı Mikael Karlsson, bu ve benzeri merak ettiğiniz soruları yanıtlıyor.
Vera hakkında bilmek isteyeceğiniz 9 şey

Vera gibi bir çözümü nasıl buldunuz?
Inovasyonlarında cesur olmak veya sınırlarını zorlamak isteği Volvo Trucks'ın DNA'sında var. Geleneksel olarak, ürün geliştirmede adım adım ilerlediğimiz bir yaklaşımımız var, ama bir zamanlar bana söylediği gibi, “Ay'a bir merdiven inşa edemezsiniz”. Yaklaşıyormuş gibi hissedebilirsin, ama asla oraya gidemeyeceğinizi bilirsiniz. Radikal olarak farklı bir şey yapmalıydık. Bu projeye başladığımızda kendimizi gelecekte geçen bir senaryonun içine konumlandırarak, ideal ulaşım çözümünün ne olabileceği sorusunu kendimize sorarak başladık. Vera aslında bizi geleceğe taşıyacak bir şeyi inşa etme yolumuz.

Mickael Karlsson

Vera sadece bir konsept araç mı, yoksa gerçek operasyonlarda da göreceğimiz bir şey mi?
Vera, mevcut ürün tekliflerimizi artırmak için bir tamamlayıcıdır. Müşterilerimize üstün bir deneyim sunabildiğimiz ve güvenlik unsurlarını güvence altına almak için atmamız gereken adımlarımız olduğundan, araç hala geliştirilme aşamasındadır.

Vera müşterilerine neler sunuyor?
Volvo Trucks için, müşterilerimize rahat ve sorunsuz taşımacılık çözümleri sunarak birinci sınıf bir müşteri deneyimi sunmak önemlidir. Vera'nın bu yolculukta bizi daha ileriye götüreceğine inanıyoruz.

Taşımacılık endüstrisini nasıl etkiler?
Limanlar ve devasa lojistik merkezleri gibi yerlerde, zamanında teslimatların daha yüksek olmasının yanı sıra daha esnek operasyonlar ve üretkenlikte artış göreceğimizi düşünüyorum. Günümüzün mevcut operasyon şekilleri genellikle gündüz çalışma saatlerine göre tasarlanmaktadır, ancak Vera gibi bir çözüm, sürekli bir döngüde çalışma ve daha uygun bir iş akışı olanağı sunmaktadır. Bu da stok yığınlarını en aza indirerek, genel olarak üretkenliği artırabilir.

Toplumu nasıl etkiler?
Sürekli bir döngüde yürütülen operasyonlar, özellikle hızlı tüketim ürünleri için daha hızlı teslimat süreleri anlamına gelebilir. Ayrıca, araçlar elektrikli olduğundan, gürültü seviyelerinin düşüklüğü, trafik sıkışıklığında azalma ve egzoz emisyonlarının düşük olması gibi noktalarda toplumun faydasını gözetir.

Teknoloji kanıtlandı mı?
Vera'yı yaratırken, hem araçlarla hem de çevre altyapısıyla uyum içinde çalıştığını anlamak için içeriğinde bir çok testin de uygulandığı yeni bir teknoloji kullandık. Ancak, birçok temel teknoloji Volvo Trucks'taki platform yaklaşımımızdan geldiği için, büyük ölçüde test edilmiş durumdadır. Örneğin, elektrikli güç aktarma sistemi, piyasaya sunulan elektrikli araçlarımızda kullanılan aynı güç aktarma sistemidir.

Bu kamyon sürücüleri nasıl etkiler?
Açıkçası, Vera, bu türden operasyonların yapıldığı alanlarda çalışan sürücüleri etkileyecek, ancak büyük resme baktığımızda, yetenekli sürücüler için artan bir ihtiyaç olduğunu da öngörüyoruz. Teknolojinin refahı artıracağına ve toplumu ileriye götüreceğine inanıyorum. Bugün birçok fabrikada, üretimin bazı bölümleri son derece otomatikken, bazılarının hala insanlar tarafından işletilmesi gerekiyor. Taşımacılık sektörünün de aynı şekilde gelişeceğine inanıyorum. Düzenli bir tekrarın gerektirdiği işlerde olduğu gibi, daha yüksek bir otomasyon seviyesinin olacağını tahmin ediyorum. Bu da, refahı artıracak ve diğer uygulamalarda kamyon sürücüleri ihtiyacını artıracaktır.

Vera güvenli mi?
Yaptığımız her şey güvenli olmasını gerektirecek şekilde tasarlandı ve gerekli olduğunu düşündüğümüz tüm önlemleri alıyoruz. Altyapı, araçlarda ve kontrol merkezinde ihtiyaç duyulan şeye bakıyoruz. Araçlar düşük bir çalışma hızına sahip ve bir dizi sensör, radar ve kamera ile donatılmıştır. Net bir şekilde tanımlanmış bir alanda kontrollü ve yavaş bir hız ile başlayıp, hız ve bina altyapısını kademeli olarak artırarak, otomasyona doğru güvenli bir yol aldığımızdan eminiz.

Vera için bir sonraki adım nedir?
Başlangıç ​​olarak, tekrarlayan operasyonlarda ve kısa mesafelerde çalışacağız. Daha fazla deneyim kazandıkça, diğer uygulamaları da kapsayacak şekilde genişlemeyi düşünebiliriz. Ancak, Vera'nın her yerde ve herkes tarafından kullanılacak bir çözüm olması amaçlanmamıştır. Her işin kendine özgü ihtiyaçlarına bağlı olarak kullanıcıdan kullanıcıya uyarlayabileceğimiz bir çözümdür.

İlgili Makaleler