Trucks

BT yaklaşımı

Kamyonlarınızın nerede olduğunu ve tam olarak ne taşıdığını "gerçek zamanlı" olarak bilmeniz hayati önem taşır. Frigolanda’da görev yapan Ben van Leeuwen artık bu bilgilere sahip.
Frigolanda kamyonu
Filosundaki araçlar Benelüks bölgesinin tamamında faaliyet gösterdiği için Frigolanda'nın her bir kamyonu takip edebilmesi önem taşımaktadır.

Kamyonlarınızın coğrafi olarak nerede olduğunu ve tam olarak ne taşıdığını "gerçek zamanlı" olarak bilmeniz hayati önem taşır. Frigolanda’da görev yapan Ben van Leeuwen istediği bu hedefi elde etti.

Frigolanda dondurulmuş ve soğutulmuş gıda sektöründe tam kapsamlı hizmet sunan uluslararası bir lojistik şirketidir. Hollanda, Belçika, Almanya ve Polonya'da sekiz tesisi bulunan şirket son derece rekabetçi bir pazarda faaliyet gösteriyor.

Frigolanda Grup Proje Yöneticisi Ben van Leeuwen.

Frigolanda Grubu Proje Yöneticisi Ben van Leeuwen, “Herkes dondurulmuş gıda taşımacılığı yapabilir” diyor. “Ancak, BT altyapınızı süreçteki herkesin aynı bilgilere erişebileceği bir şekilde yapılandırırsanız, o zaman durum değişir. Bunu yaparsanız tüm lojistik süreci boyunca gerçek zamanlı bilgi sağlayabileceğiniz için açık bir şekilde değer yaratmış olursunuz. Müşterileriniz neyi, ne zaman, nereye ve ne kadar teslim edebileceklerini tam bir gün önceden bilebileceği için daha erken satış yapma imkanı elde eder. İşte benim misyonum buydu ve beş yıl önce bu misyon doğrultusunda çalışmalarımızı başlattık. Volvo Dynafleet bu süreçte kilit bir rol oynuyor. Sistemlerimiz, planlamacılarımız, sürücülerimiz, bayi ve araç arasındaki bağlantıyı sağlıyor.” 

1986'da kurulan Frigolanda ilk başlarda dondurulmuş ve soğutulmuş ürünler için sadece depolama hizmeti sunuyordu. 2003'te, şirket yoğun bir dağıtım ağı kurması halinde daha gelişmiş bir hizmet sunabileceğine dair fikri benimsedi. Frigolanda bugün müşterileri için tedarik zincirini baştan sona organize ediyor. Taşınacak malların çoğu şirketin kendi depolarından geliyor. Frigolanda'ya aynı zamanda düzenli iş ortaklarından ilave bir aktarma iş hacmi geliyor.

Temel değerleri şirketimizin temel değerleriyle örtüştüğü için artık tamamen Volvo'ya geçiş yaptık.

Şirketin kamyonları bu malları yoğun bir dağıtım ağından toplayarak toptancılara ve dağıtım merkezlerine taşıyor. Benelüks'te, Frigolanda bu faaliyeti kendisine ait 28 kamyonluk filoyu kullanarak yürütüyor. 

“Hizmetlerimizde her zaman esnek bir yaklaşım benimsiyoruz. Ancak, gerçek zamanlı bilgi tedariki entegre maliyet kontrolü açısından büyük önem taşıdığından işleri mümkün olduğunca şirket içi kaynaklarla yürütmeye çalışıyoruz. Tüm süreci görebilmek için kamyonların oldukça gelişmiş iletişim teknolojileriyle donatılmış olması gerekiyor.”

Beş yıl önce, Frigolanda’nın araçlarının yüzde 50'si Volvo, geri kalanı ise başka marka kamyonlardan oluşuyordu.

Dynafleet sayesinde Frigolanda kamyonlarının nerede olduğunu ve ne taşıdığını gerçek zamanlı olarak görebiliyor.

"Temel değerleri şirketimizin temel değerleriyle örtüştüğü için artık tamamen Volvo'ya geçiş yaptık. Volvo Trucks, şirketimizin sıkı sıkıya bağlı olduğu güvenlik, sürdürülebilirlik ve yenilikçilik değerlerini temsil ediyor. Ayrıca, Volvo Trucks'ın bize sorunsuz bir hizmet sunuyor. Müşterilerimizin bizden istediği de bu; dolayısıyla, tedarikçilerimizden de aynısını beklemeye hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Tüm taşımacılık operasyonumuz ve bununla ilişkili tüm hizmetler için tek bir telefon numarasından işlerimizi halledebilmek istiyoruz. Bu hedefi karşılayabilecek güvenilir iş ortağını Volvo bayimizde bulduk.” 

Bayi, Frigolanda'nın tüm araç filosunun lojistiğine ilişkin sorumluluğu üstlendiği için sunulan hizmetin kapsamı çok büyük. Buna treylerler, soğutucu motorları ve hatta başka marka araçlar da dahil. Frigolanda müşterilerinin lojistik faaliyetlerini gerçek zamanlı olarak görürken, Volvo bayisi Dynafleet'i kullanarak şirketin kamyonlarını gerçek zamanlı olarak izliyor. Bu nedenle, hangi araçların bakıma ihtiyaç duyduğuna ve bu araçların ne zaman servise çağrılacağına bayi karar veriyor.  

Van Leeuwen, “Servis işlemleri her zaman bayi tesislerinde yapılmıyor” diye açıklıyor.

“Planlama programımıza daha uygun düşmesi halinde bazen bir aracın servis işlemlerini başka bir yerde yaptırabiliyoruz. Böylesi bir yakın koordinasyon için etkili bir iş ortaklığı gerekir.”

Sonuçların sürücü tarafından yorumlanmasını kolaylaştıran grafikler Dynafleet'in en iyi özelliklerinden biri.

Dynafleet, Frigolanda'da önemli bir rol oynuyor. Van Leuwen, Dynafleet'in şirketin sistemleri ile kamyonları arasında bir bağlantı görevi gördüğünü açıklıyor. Frigolanda, Volvo olmayan en son kamyonları da dahil olmak üzere tüm araçlarına Dynafleet sistemini kurdu. Dynafleet, Frigolanda'nın sürücülerini denetlemek için ihtiyaç duyduğu tüm KPI'ları takip etmenin yanı sıra sürücülerin mesai saatlerini kaydetmek ve takograf verilerini indirmek üzere bir araç izleme sistemi olarak kullanılıyor. Bu özellik çok büyük bir zaman tasarrufu sağladı. Şirket tüm verileri sürekli olarak kullanmıyor. Bunun yerine, her dönemde üzerine odaklanılacak belirli bir husus belirliyor.

“Doğal olarak, yakıt tüketimini sürekli izliyoruz. Bana göre, Dynafleet'in uygulamada sunduğu ve sonuçların sürücü tarafından yorumlanmasını kolaylaştıran grafikler bu sistemin en iyi özelliklerinden biri. Ek denetim sağlamak ve yasal Code 95 sürücü eğitimi gerekliliklerini karşılamak için Volvo’nun eğitim tesislerini kullanıyoruz. Bunu tüm personelimizi kapsayacak şekilde genişlettik; karşılıklı uyumu ve güveni artırmaya çalışıyoruz. Sonuçta önemli olan da bu zaten.” 

 

Frigolanda tüm tedarik zinciri için sıcaklık kontrollü tam kapsamlı hizmet sunan bir lojistik şirketidir. Benelüks, Almanya ve Polonya'da faaliyet göstermektedir.

Frigolanda

1986'da kuruldu. Kurulduğu tarihten itibaren büyümeye devam ederek Hollanda, Belçika, Almanya ve Polonya'da sekiz tesise sahip tam kapsamlı iklim kontrollü hizmet sunan bir lojistik şirketi haline geldi. Şirket toplam 80.000 paletlik depo kapasitesine sahip. Frigolanda, Benelüks bölgesinde depolama ve dağıtım hizmetlerinin yanı sıra katma değerli lojistik hizmetleri sunuyor. Tüm tesisleri asgari bazda IFS onayına sahip. Frigolanda’nın Polonya'daki tesisi, bu ülkedeki BRC ve IFS sertifikalı tek tesis olma özelliğini taşıyor. Güçlü bir modern BT altyapısına sahip olan Frigolanda, müşterilerine en iyi gerçek zamanlı lojistik çözümlerini sunabiliyor.

Şirketin Sahipleri: H. van Leeuwen ve R. Teeuwen
Toplam personel: 30'u sürücü olmak üzere 160 kişi.

İlgili İçerik