Trucks

Volvo FH'ın evim diyebileceği 25 yer

Karlı ve buzlu yollardan sıcak iklimlere veya çöllere, dağlardan uçsuz bucaksız düzlüklere. Volvo FH, hangi zorlu yol veya iklimle karşılaşırsa karşılaşsın tüm bu çalışma koşullarının üstesinden gelebilecek bir kamyondur. Bu sebeple, 1993 yılından bu yana müşterilerinin beklentilerini eksiksiz karşılayan bir kamyondur. 25 yılın ardından Volvo FH, gelişime öncülük etmeye ve beklentileri aşmaya devam ediyor. Şimdi gelin, Volvo FH'ın baş edebileceği 25 farklı çalışma koşulunu birlikte inceleyelim. Siz hangisini tercih ederdiniz?

25: Karlı ve buzlu yollar tehlikeli olabilir. Volvo FH, Elektronik Stabilite Programı ve Volvo Dinamik Direksiyon Sistemi gibi özelliklerle sizi güvende tutar.

24: Yokuş aşağı sürüşlerde Volvo Motor Freni mükemmel fren gücü sağlar. En zorlu yol koşullarında bile.

23: Dağlık arazilerde sürüş yapıyorsanız, yakıt verimliliği sizin için zorlu bir görev olabilir. Ancak sıkı durun, Volvo I-See ve hız sabitleyiciyle daha düşük yakıt tüketimine bile ulaşabilirsiniz.

22: Dik yokuşlarda aracın performansının yüksek olması gerekir. Volvo FH, 1993 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana her türlü coğrafyada mükemmel bir güç ortaya koymaktadır.

21: Volvo FH yalnızca bir araç değildir. Aynı zamanda bir çalışma ve yaşam alanıdır. Uzun yollarda sürüş yaparken sürücünün konforu bizler için önemlidir. Volvo FH, 1993'ten bu yana sürücülere destek olmaya, gerçek sürücülerle yapılan kapsamlı testlerle kabinlerini gelişmeye devam ediyor.

20: Nerede sürüş yapıyor olursanız olun direksiyon hassasiyeti önemlidir. Volvo Dinamik Direksiyon Sistemi, virajlı yollarda sürücüye daha iyi direksiyon kontrolü sağlar ve sürücünün sırtında ve boynunda oluşan kas gerilimini azaltır.

19: Sağanak yağmur yağarken okyanusun hemen yanında sürüş yapmak, aracın boyası üzerinde tehlikeli olabilir. Volvo FH, astar ve renkli katmanlardan önce iki kat korozyona karşı koruyucularla boyanır. Volvo FH'ın 650'den fazla renk seçeneğine sahip olduğunu biliyor musunuz?

18: I-Shift Crawler Gear, Volvo FH'ın daha ağır yükleri taşımasını sağlar. Böylece daha fazla iş yapmanız mümkündür.

17: Her yolda trafik yoğun değildir. Volvo FH, sürücünün dikkatinin dağılmasını önlemeye yardımcı, tutarsız hareketleri saptayan ve fren yapılması gerektiğinde sürücüyü uyaran bazı sistemlerle donatılmıştır.

16: İyi bir görüşe sahip olmak yolda size yardımcı olur. Volvo FH, sürücüler için daha iyi bir çalışma alanı yaratmak üzere yıllar içinde ön camın boyutunu büyütmüştür.

15: Yakıt masraflarını azaltmak olumlu sonuçlar elde edilmesini sağlar. Volvo sürücü eğitimi programıyla sürücüler, daha fazla tasarruf etmek ve emisyonları azaltmak için gerekli olan bilgiye ve araçlara sahip olur.

14: Volvo FH, 1993 yılında piyasaya sürüldüğünden bu yana nakliyecilerin iyi sonuçlar almasına yardımcı olmaktadır. Volvo FH, çok yönlüdür ve mümkün olan her işin gerçekleştirilmesi için yapılmıştır. Hem masrafları hem de emisyonları azaltarak önemli ölçüde yakıt tasarrufu elde etmenize yardımcı olur.

13: Doğayı korumak Volvo Trucks için önemlidir. Volvo FH ile düşük emisyonlara giden yol, sona ermeyen bir yolculuktur. Aynı zamanda müşterilerin beklentisiyle aynı performans seviyesini korur.

12: Yüksek ortalama hızı korumak verimliliğinizi artırır ve yakıt tasarrufu sağlar. Yeni özellikler ve çözümlerle Volvo FH sürekli olarak gelişmeye devam ediyor. Mükemmel fren gücü ve aktarma sistemi performansının birlikteliği, Volvo FH için eşsiz bir avantaj sağlar.

11: Volvo FH, üç kez "Yılın Kamyonu" seçilmiştir. Son değerlendirmede jürinin etkilendiği özelliklerden bazıları, yenilikçi kabin ve yüksek teknolojiye sahip yürüyen aksam bileşenleri olmuştur.

10: LKS (Şerit Takip Desteği), sürücüyü güvende tutmak için kamerayla yol işaretlerini takip eder ve araç yanlışlıkla şeritten çıkarsa sürücüyü uyarır.

9: Özellikle uzun yollarda, konforlu sürüş önemlidir. Volvo Trucks, gerçek sürücülerle yapılan yoğun testler sonucunda sürücü konforunun sürüş kalitesine olan etkisine tanık olmuştur. Bu gerçek, piyasaya sürüldüğünde Volvo FH için avantaj sağlamıştır. Günümüzde hâlâ Volvo FH, sürücülerin hayal ettiği mükemmel kamyondur.

8: Volvo FH ile adım adım aktif güvenlik özellikleri kullanılmaya başlanmıştır. Acil Durum Fren Destekli Çarpışma Uyarısı buna bir örnektir. Bu özellikte, kamyonun önündeki araçları belirlemek için radar ve kamera bir arada bulunur.

7: Volvo FH, hareketsiz dururken bile sürücünün güvende ve konforlu olmasını sağlar. En yeni özelliklerden biri de I-Park Cool'dur. Bu özellik, dışarıdaki hava koşulları ne olursa olsun sürücünün iyi bir gece uykusu çekmesini sağlayan bir iklimlendirme sistemidir.

6: I-Shift Dual Clutch, dağlık bölgelerdeki sürüşlerde yakıt tasarrufu sağlamaya yardımcı olur. I-Shift Dual Clutch, kamyonun hızlı ve atak vites değiştirmesini sağlayarak motorun devrini kaybetmesine engel olur.

5: Volvo FH, yolda en hızlı fark edilebilir farlardan birine sahiptir. Bu farlar ilgi çekici olmakla kalmaz, aynı zamanda kamyonun yolu kullanan diğer kişiler tarafından fark edilmesini sağlar. Tasarımında buzdan ve İskandinav kışından esinlenilmiştir. Farlardaki yüksek yoğunluklu deşarj lambaları, sürücülerin ve yolu kullanan diğer kişilerin gözlerine hoş görünür. 

4: Sıcak ve tozlu bir havada sürüş yapmak oldukça zordur. Ancak Volvo FH bu zorluğun altından kalkabilir. Volvo FH, 1993 yılında piyasaya sürülmeden önce Arizona, ABD ve Batı Avustralya gibi aşırı sıcak iklimlerde test edilmiştir.

3: Rüzgar güçlü estiğinde sürüş yapmak zor olabilir. Volvo Dinamik Direksiyon Sistemi yandan esen güçlü rüzgârların etkilerini dengeleyerek sürücülerin üzerindeki yükü azaltır.

2: Kamyona binerken veya kamyondan inerken güvende hissetmek önemlidir. Volvo FH ile, nerede sürerseniz sürün güvende olmanıza yardımcı olan, 105 desibelli bir alarm sirenine sahip Hırsızlık Önleme sistemine sahipsiniz.

1: Geleceğin ne getireceğini kim bilebilir ki... Yine de siz Volvo FH'a güvenebilirsiniz.