Trucks

Elektromobilite kolaylaştı.

Elektrikli yeni teknolojinin olanakları ve günlük işlerde nasıl kullanılabileceği ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için piyasadaki elektrikli kamyonlara büyük bir ilgi söz konusudur. Elektromobiliteye geçiş, kargo taşımacılığını daha sessiz, daha temiz ve daha sürdürülebilir hale getirecektir. Yeni, daha sürdürülebilir bir taşımacılık alanına geçiş yeni düşünme biçimlerini ve yeni fırsatları beraberinde getirmektedir.
Elektrikli kamyonlar

Volvo Trucks ile rahat dönüşüm

Volvo Trucks, elektromobiliteye geçişi kolaylaştırmak istiyor. Bu bütünsel yaklaşım, her zaman müşterilerine yüksek çalışma süresi ve üretkenlik sunmak amacı ile sürüş döngüleri, yük kapasitesi, çalışma süresi ve diğer parametreler gibi her müşterinin bireysel ihtiyaçlarına göre çözümler sunmayı gerektirir. Günlük işlemleri optimize etmek için doğru ürün ve hizmet harmanlanarak sunulur ve global bir bayi ağının güvencesi ile desteklenir.

Neden Elektromobilite?

Daha sessiz şehirler
Gürültü hem insanlar hem de çevre için zorlayıcı olabilir. Elektrikli kamyonlar gürültü seviyelerini ve kirliliğini önemli ölçüde azaltmayı mümkün hale getirir.

Temiz şehir havası
Elektromobilite, Volvo Trucks’ın sıfır emisyon vizyonuna doğru ilerlemesinin önemli bir parçasıdır. Bu sebeple, dünyanın dört bir yanında aktif hava kalitesini iyileştirmek isteyen şehirlerle birlikte çalışmaktadır.

Daha iyi trafik akışı
Daha sessiz kamyonlar, sabah erken veya gece geç saatler gibi insan ve araç trafiğinin yoğun olmadığı saatlerde çok çeşitli görevlerin gerçekleştirilmesini sağlayabilir. Bu durum, yoğun trafik saatlerinde yollardaki yükü azaltabilir.

Daha iyi bir gün
Elektrikli kamyonlar sürücüler için hayatı kolaylaştırmaktadır. Sıfır egzoz emisyonları ile birlikte daha sessiz bir sürüş, hem araç içinde hem de dışında önemli ölçüde geliştirilmiş bir çalışma ortamı elde edilmesini sağlar. Ve bir elektrikli kamyon sürücüsüne, tam güç ve tork sağlarken, aktarma tahrikinden kaynaklanan titreşimleri önemli ölçüde düşürdüğü için, aynı zamanda hoş bir sürüş deneyimi sunar.

Volvo Trucks olarak, elektrikle çalışan ve normal trafik senaryoları için üretilen yeni bir seriyi, dünya çapında ilk sunan marka olmaktan dolayı gururluyuz. Bu model, sürdürülebilir kentsel gelişimi amaçlayan şehirlerin, elektrikli araç taşımacılığının avantajlarından yararlanmasını mümkün hale getirecektir.

Gerçekler - Elektrikli Volvo FL

  • Tamamen elektrikle çalışan kamyon dağıtım, çöp toplama ve şehir içi diğer uygulamalar için idealdir, GVW 16 ton.
  • Güç Aktarma: 185 kW elektrik motoru, maksimum güç / 130 kW sürekli çıkış, iki hızlı şanzıman, kardan mili, arka aks. Maksimum tork elektrik motoru 425 Nm. Maksimum tork arka aksı 20 kNm.
  • Enerji depolama: 2–6 lityum-iyon batarya, toplam 100–300 kWh.
  • Menzil: 300 km'ye kadar.
  • Şarj etme: Şehir şebekesi (22 kW) veya DC hızlı şarj ile CCS / Combo2 üzerinden 150 kW'a kadar şarj.
  • Yeniden şarj etme süresi: Boştan tam şarjlı bataryalara: hızlı şarj 1–2 saat (DC şarj), gece şarjı 10 saate kadar (AC şarj oluyor) maksimum pil kapasitesi 300 kWh.
  • İlk iki Elektrikli Volvo FL kamyon, çöp toplama ve geri dönüşüm şirketi Renova ve nakliye firması TGM tarafından kullanılacaktır.
  • Off Peak City Distribution projesi ile gece gerçekleştirilen taşımacılık operasyonlarının Stockholm şehir merkezindeki etkileri incelenmiştir. Yoğun trafik saatlerinden kaçınan kamyonların, gündüz yaptıkları çalışmalarla kıyaslandığında, aynı işleri üçte bir gibi bir zamanda tamamladıkları görülmüştür.

Related articles