Tüm tekerleklerden çekiş sistemimiz farklıdır. Bataklık, çamur, kumlu zeminler ve dik yokuşlarda özelliği etkinleştirin. Sert veya düz zemine çıktığınızda özelliği kapatın. Bu şekilde kullanılması daha fazla yakıt verimliliği sağlayacaktır.
Tüm tekerleklerden çekiş sistemimiz 6×6 konfigürasyonla sunulmaktadır.
Diferansiyel kilidi aks başına ya da tüm tahrikli akslar için otomatik ya da manuel olarak seçilebilir. Tüm diferansiyeller sürüş sırasında kilitlenebilir. Bu özellik, kamyonunuzun durmadan ilerlemesini sağlamak için ihtiyaç duyduğunuz kontrol olanağını verir.
Diferansiyel kilidini yalnızca ihtiyaç duyulduğunda kullanarak yakıt tasarrufu yapabilir, şanzımandaki yıpranma ve aşınmayı en aza indirebilir ve maliyetler ile duraklama süresini azaltabilirsiniz.
Yeni tahrikli ön aks yüksek tork ve ağır yükler için tasarlanmıştır. Ayrıca, önceki modellere göre 100 milimetre daha ileriye taşınmasıyla birlikte dik rampaları çıkarken çok daha iyi bir yaklaşma açısı (tahrikli ön aks ve 13R22.5 lastik boyutuyla 28°) sağlar.
Yerden yükseklik mesafesi bizim için önemli bir noktadır. Sizin için de öyle. Bu nedenle, paralel çubukları ve bağlantı çubuklarını aksla aynı doğrultuda, aks kovanı içerisine yerleştirdik. Ayrıca, fren körüklerini ve yakıt depolarını şasi üzerinde iyice korunaklı olacak bir şekilde tasarladık; böylece tomruk, kaya ve taşlar üzerinden ilerlemenizi engelleyebilecek hiçbir şey yoktur.